Produktinfo/ Tips - Printer bilder og logoer til kaker og søtsaker

Søk
Gå til innhold

Hovedmeny:

Produktinfo/ Tips/ Galleriforslag
Ingredienser :
Vann, maisstivelse , maissirup , maissirupfaststoffer , cellulose, sorbitol, glyserin, sukker, vegetabilsk olje, gummi arabicum, polysorbat 80, vanilje, titandioksyd, sitronsyre.
 
Bildet må oppbevares i ZIP-lock posen frem til det skal brukes, ellers vil bildet tørke inn. (leveres i dette fra oss)
Oppbevar bildet en tørr plass og ikke i kjøleskap eller der det er sterkt utsatt for sol lys. Holdbarhet flere måneder.

OBS!
Pga. bildeformatene som blir tilsendt oss har forskjellige bredde/høyde forhold, så er det ikke alltid det går opp med A4 format. Noe beskjæring kan forekomme. Rosa farge har en tendens til å bli mørkere/rød på printen.

Kvalitet på innsendt bildefil:
Bilde under 150kB kan bli slørete/ kornete.

Påsetting av kakebilde
- Pass på at hendene dine er rene og tørre før du håndterer bildet.
- Klipp eller skjær for å tilpasse bildet, med eller uten bakpapiret på og fjern bakpapiret før påsetting.
- Spray eller pensle forsiktig vann på marsipan eller fondant før påføring kakebilde (vær forsiktig med vannet, hvis du    bruker for mye kan fargene i bildet smeltes utover).
- Hvis kaken er frossen, la den tine litt før du setter på bildet for å unngå sprekkdannelse.
- Hvis smørkrem har dannet en skorpe, spray på litt vann på smørkremen (vær forsiktig med vannet).
- Oppbevar ferdig kake i kjøleskap for å øke holdbarheten.
- Hvis bildet "bobler" etter påføring, trykk forsiktig (ikke gni).
- Det går fint å skrive på toppen av kakebildet. Bare pass på å ikke presse dekorerings spissen gjennom bildet.
- Hvis den dekorerte kaken er frossen, la den tines langsomt.
- Unngå omfattende eksponering for ultrafiolett lys. Som med alle konditorfarger, vil bildet falme over tid.

Problemer med å fjerne kakebildet fra underlaget?
   Av og til sitter bildet fast på underlaget (som regel ytterkanten).
   Løsninger:
* Løsne med en skarp kniv rundt kanten, lenger inn løsner som regel greit.
* La bildet ligge åpent og tørke til det løsner, sjekk med jevne mellomrom langs kanten da dette kan ta fra noen få til
   mange minutter. Bildet blir da sprøtt og kan brekke lett, bruk om nødvendig vanndamp for å få den myk igjen, men ikke    spray vann direkte på bildet.
* Bruke hårføner på baksiden med forsiktighet.
* Skjær rundt kanten ca 1mm innenfor.

Andre problemer:
Q: Farger flyter etter bildet er plassert på glasur.
A: Fuktighet i glasuren er for høy. For mye vann ble brukt enten før påføring av bildet. La glasuren bli tørr før påføring av bilde.

Q: Bildet absorberes ikke på icingen.
A: Spray litt vann på icingen før bildet påføres. Skal ikke mye vann til, så vær forsiktig med mengden.

Q: Farger blekner etter utsatt for lys
A: Noen lys som brukes i kake montre har en høyere UV-utgang for farge korrekthet. Noen pigmenter som brukes i spiselige bilder er     ekstremt UV sensitive.
 
Copyright 2015. All rights reserved.
Tilbake til innholdet | Tilbake til hovedmenyen